Nieuws - Cryptolobbygroep klaagt Amerikaans ministerie van Financiën aan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Cryptolobbygroep klaagt Amerikaans ministerie van Financiën aan

Scams, criminaliteit en fraude
Wet en regelgeving
Cryptolobbygroep, Amerikaanse ministerie, Tornado cash

Cryptolobbygroep Coin Center onderneemt nu juridische stappen tegen het verbod op cryptomixer Tornado Cash. Het verzet tegen de sancties wordt steeds luider.

Aanklacht is gericht op Foreign Asset Control (OFAC)

De cryptolobbygroep Coin Center heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Amerikaanse ministerie van Financiën voor het verbieden van de controversiële cryptomixer Tornado Cash. De organisatie maakte dit bekend in een persbericht. De aanklacht is meer specifiek gericht tegen het Office of Foreign Asset Control (OFAC), dat in augustus een de facto verbod op cryptomixer Tornado Cash instelde. In hun rechtszaak beweert Coin Center dat OFAC met het verbod zijn wettelijke bevoegdheden heeft overschreden en onwettig en ongrondwettelijk heeft gehandeld.

Ook Coinbase klaagt het Amerikaanse ministerie van Financiën aan

Kort nadat het verbod bekend werd, kondigde de lobbygroep aan juridische stappen te zullen ondernemen tegen het verbod van OFAC. In een Twitterbericht kondigde de uitvoerend directeur van Coin Center aan dat hij de zaak zo nodig voor het Amerikaanse Hooggerechtshof zou brengen.  Het verbod op Tornado Cash leidde tot een debat in de cryptoscene over vrijheid van meningsuiting en privacy in de sector. Sommigen zagen het als een zekere willekeur van de regelgevers.In de loop hiervan heeft de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase onlangs ook het Amerikaanse ministerie van Financiën aangeklaagd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven