Nieuws - Cryptohackers stelen van sterbelegger Mark Cuban

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptohackers stelen van sterbelegger Mark Cuban

Polygon (MATIC)
Scams, criminaliteit en fraude
Wallets en Whales
Cryptohackers stelen van sterbelegger Mark Cuban

10 getroffen cryptocurrencies, $870.000 verdwenen: Cuban vermoedt dat hij een MetaMask versie heeft gedownload die "wat shit bevatte".

Mark Cuban is het slachtoffer geworden van een hackaanval. De sterinvesteerder heeft dit bevestigd aan Amerikaanse media. Hij is de eigenaar van de Dallas Mavericks en jurylid in het tv-programma "Shark Tank".

De schade bedraagt $870.000, verdeeld over tien cryptocurrencies.

De 65-jarige vermoedt een gemanipuleerde MetaMask verbinding als oorzaak van het beveiligingslek. Hackers proberen herhaaldelijk dergelijke dummy's te gebruiken om nieuwe slachtoffers in hun netwerken te laten lopen.

"Ik ben er vrij zeker van dat ik een versie van MetaMask heb gedownload waar wat shit in zat," vertelde Cuban aan DL News.

Uiteindelijk had het slechter kunnen aflopen voor de Amerikaan. Volgens beveiligingsbedrijf Arkham Intelligence zat er op het moment van de hack ook 2,5 miljoen aan USDC in zijn Polygon wallet. Cuban slaagde erin om het geld op tijd naar zijn Coinbase wallet te verplaatsen.

Over het geheel genomen zou het verlies te overzien moeten zijn voor de investeerder. Volgens schattingen bedraagt het privévermogen van Cuban iets minder dan 5,2 miljard Amerikaanse dollar.

Andere cryptoberoemdheden zijn recentelijk ook slachtoffer geworden van hackaanvallen, zoals Vitalik Buterin. Onbekenden kaapten het X-account (voorheen Twitter) van de medeoprichter van Ethereum. Ze plaatsten een phishing link en kregen toegang tot de wallet van hun slachtoffers. Hun buit: bijna $700.000.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven