Nieuws - Cryptocurrencies in beslag genomen van Noord-Koreaans hackerscollectief Lazarus

Door Ted Maas

Cryptocurrencies in beslag genomen van Noord-Koreaans hackerscollectief Lazarus

Noord-korea, Beslag genomen, Crypto

Voor het eerst zijn cryptocurrencies van het Noord-Koreaanse hackerscollectief Lazarus in beslag genomen. De fondsen zijn afkomstig van de aanval op de Ronin Brug.

Blockchain-analysebedrijf Chainalysis zegt dat het er voor het eerst in is geslaagd gestolen cryptocurrencies van de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus in beslag te nemen. "Met de hulp van wetshandhavingsinstanties en toonaangevende organisaties in de cryptocurrency-industrie is meer dan 30 miljoen dollar aan cryptocurrencies in beslag genomen die door Noord-Korea-gelinkte hackers zijn gestolen", aldus Chainalysis.

Het geld was afkomstig van de Ronin Bridge-aanval van 2022 maart, waarbij meer dan 600 miljoen dollar aan cryptocurrencies werd gestolen. Lees hier meer. Volgens Chainalysis werden "geavanceerde opsporingstechnieken gebruikt om gestolen fondsen te traceren naar uitbetalingspunten". Hierbij werd samengewerkt met "rechtshandhavingsinstanties en spelers uit de sector om fondsen snel te bevriezen".

Dit jaar alleen al zouden Noord-Koreaanse hackersgroepen volgens Chainalysis voor 1 miljard dollar aan cryptocurrencies uit DeFi-logs hebben gestolen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven