Nieuws - Cryptobeveiligingsbedrijf hackt Trezor T-hardware wallet

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptobeveiligingsbedrijf hackt Trezor T-hardware wallet

Privacy en veiligheid
Scams, criminaliteit en fraude
Cryptobeveiligingsbedrijf hackt Trezor T-hardware wallet

Na het Ledger-fiasco geniet concurrent Trezor een toenemende populariteit. Maar er zit een kwetsbaarheid in de hardware wallet.

Volgens Unciphered heeft het een manier gevonden om de Trezor T hardware wallet te hacken. Het beveiligingsbedrijf deelt het proces in een labdemonstratie.

Ze zeggen dat de hack mogelijk wordt gemaakt door een "niet te verhelpen hardwarekwetsbaarheid in de STM32-chip waarmee de ingebouwde flash en eenmalig programmeerbare gegevens kunnen worden beveiligd."

De aanvaller kan bij een geslaagde hack de seed phrase van de wallet achterhalen en de opgeslagen fondsen stelen. Volgens het beveiligingsbedrijf is Trezor op de hoogte van de kwetsbaarheid in het apparaat. De fabrikant van de cryptowallet heeft echter nog niets gedaan om deze kwetsbaarheid te elimineren, aldus het bedrijf. Aangezien de hack alleen mogelijk is als aanvallers fysieke toegang hebben tot de wallet, zijn de tegoeden van Trezor-klanten nog steeds offline beveiligd.

Medio mei verloor een belegger 30.000 dollar omdat er met zijn hardware wallet was geknoeid. Hackers hadden zich toegang verschaft met lijm, dubbelzijdige tape en een vooraf geladen seed phrase. Door de recente controverse rond zijn concurrent Ledger is de populariteit van Trezor de laatste dagen snel gestegen.

Beide bedrijven behoren tot de toonaangevende fabrikanten van hardware wallets. Ontdek welke apparaten beschikbaar zijn en wat de verschillen zijn in onze grote portemonnee vergelijking.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven