Nieuws - Cryptobelastingen op recordhoogte

Door Ted Maas

Cryptobelastingen op recordhoogte

Ethereum (ETH)
Cardano (ADA)
Tether (ERC-20) (USDT)
Wereldeconomie

De Braziliaanse belastingdienst noteert een recordmaand voor cryptocurrency transacties. De vraag naar digitale munten neemt toe onder de bevolking.

In juli hebben meer dan een miljoen burgers in Brazilië hun cryptobelastingaangifte ingediend. Dit werd gemeld door het Braziliaanse nieuwsportaal Livecoins, verwijzend naar gegevens van de belastingautoriteit Receita Federal do Brasil (RFB). Zo 1.336.715 burgers maakten hun crypto-gegevens bekend. Ter vergelijking met de vorige maand bedroegen de cijfers iets minder dan 800.000.

Volgens de wet van de autoriteit moeten alle houders van cryptocurrency's hun informatie aan de instelling melden, zelfs als de handel niet via gecentraliseerde beurzen verloopt. Bovendien wijzen de RFB-gegevens op een groei van het aantal vrouwen. Zo was in juli 2022, 18,5 procent van de vrouwen in Brazilië verantwoordelijk voor cryptocurrency-transacties. Ook financiële bedrijven in het Zuid-Amerikaanse land lijken op dit moment veel potentie te zien in cryptocurrencies.

Naast dat de Bitcoin en de stablecoins USDT en USDC het populairs waren, deden cryptocurrencies zoals Ethereum en Cardano het ook goed.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven