Nieuws - Crypto whales vergroten massaal hun Ethereum-holdings

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Crypto whales vergroten massaal hun Ethereum-holdings

Ethereum (ETH)
Wallets en Whales
Crypto whales vergroten massaal hun Ethereum-holdings

Grote investeerders accumuleren Ethereum, terwijl de ETH-beursposities sneller slinken dan die van Bitcoin - dat is wat erachter zit.

Hoewel de prijs van Ethereum (ETH) op hetzelfde niveau handelt als drie jaar geleden, zijn de ETH-bezittingen van grote beleggers verdrievoudigd. Ondanks de intense volatiliteit op de cryptomarkt, lijken cryptowhales zich niets aan te trekken van de recente prijsschommelingen en blijven ze vasthouden aan hun ETH.

Aantal Whales groeit steeds sneller.

Bron: CryptoQuant

Deze ontwikkeling suggereert dat cryptowhales er steeds meer van overtuigd raken dat de prijs van Ether op de lange termijn zal stijgen. Door grote hoeveelheden ETH te accumuleren, laten deze Whales zien dat ze geloven in zowel de voortdurende verbeteringen van het netwerk als de toenemende adoptie van Ethereum. Als deze Whales grote hoeveelheden ETH in hun bezit hebben en zich terugtrekken uit de reguliere handelsmarkt, zal het beschikbare aanbod afnemen. Dit zou een positieve invloed kunnen hebben op de prijs van Ethereum als de vraag gelijk blijft of toeneemt.

Ethereum op exchanges daalt sneller dan Bitcoin

De daling van Ethereum en Bitcoin op gecentraliseerde handelsplatformen zoals Binance, Coinbase en Bitpanda zet door. Volgens de laatste gegevens van Glassnode is het aandeel ETH op alle exchanges aanzienlijk gedaald van meer dan 16 procent in maart 2023 naar 10,66 procent in mei 2024. Bitcoin vertoont een vergelijkbare maar minder uitgesproken trend, met een daling van ongeveer 13 procent naar 11,85 procent in dezelfde periode. Enerzijds weerspiegelt deze ontwikkeling het groeiende wantrouwen van beleggers in de veiligheid van gecentraliseerde exchanges. Veel beleggers slaan hun cryptocurrencies liever op in veiligere hardware wallets en zijn eerder geneigd om hun holdings voor de lange termijn vast te houden.

De sterkere daling van ETH in vergelijking met BTC kan erop wijzen dat investeerders hun gebruik van Ether in de wereld van gedecentraliseerde financiën blijven uitbreiden om te profiteren van leningen, staking en andere investeringsmogelijkheden. Deze trend suggereert dat investeerders een positievere langetermijnvisie hebben voor Ethereum, gevoed door de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van ETH.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven