Nieuws - Crypto-tegenstander Gary Gensler waarschuwt cryptobeleggers voor "FOMO"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Crypto-tegenstander Gary Gensler waarschuwt cryptobeleggers voor "FOMO"

Wet en regelgeving
Crypto-tegenstander Gary Gensler waarschuwt cryptobeleggers voor "FOMO"

Het hoofd van de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC, Gary Gensler, gaat opnieuw tekeer tegen cryptobeleggingen en waarschuwt voor FOMO.

In een recente tweet heeft SEC-chef Gary Gensler opnieuw cryptobeleggers gewaarschuwd tegen investeren in de sector. Daarin noemde de voorzitter van de Amerikaanse financiële toezichthouder cryptocurrencies een "zeer speculatieve, en volatiele activaklasse" en zei hij dat de meeste crypto's niet voldoen aan de bestaande effectenwetgeving.

Bovendien is de crypto-industrie volgens hem een "wild west". Een groot deel van de 10.000-15.000 tokens zou mislukken, zei Gensler. Hij adviseerde cryptobeleggers, die onlangs na lang wachten weer koerssprongen zagen, niet te vervallen in "FOMO", d.w.z. de "Fear of missing out".

Gensler onderstreept hiermee nogmaals zijn harde lijn tegen cryptobedrijven en -projecten. Mogelijk wil Gensler zich met zijn laatste waarschuwingen beschermen tegen verdere kritiek van de Amerikaanse Senaat. Er werd gezegd dat hij beleggers niet voldoende had beschermd tegen de grote crypto ineenstortingen van het afgelopen jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven