Nieuws - Crypto in Europa: UK en Duitsland presteren het beste

Door Ted Maas

Crypto in Europa: UK en Duitsland presteren het beste

Crypto blijft het populairst in Amerika en Europa. Vooral DeFi is populair in Europa. Duitsland is de koploper op het gebied van Web3-banen.

Chainalysis rapport

Een crisisjaar met gevolgen: De adoptie van cryptocurrencies tussen 2022 en 2023 stagneerde, vooral in geïndustrialiseerde landen. Met elk ongeveer 25 procent van de wereldwijde transacties staan Noord-Amerika en Europa bovenaan, met het equivalent van ongeveer 1,2 biljoen verhandelde dollars in beide continenten. Duitsland staat op de negende plaats in de wereldwijde vergelijking, met een handelsvolume van ongeveer 110 miljard US dollar. Maar het is koploper op andere gebieden, zoals de meeste banen op het gebied van Web3. Dit is het resultaat van een recent rapport van Chainalysis, een toonaangevend bedrijf voor blockchainanalyse (u kunt het rapport hier downloaden).

Een grote verrassing als we kijken naar het transactievolume: DeFi transacties nemen voor de helft in Europa plaats. Dit is cryptohandel zonder traditionele tussenpersonen zoals banken. Gedecentraliseerd, open voor iedereen, transparant: dat zijn de idealen van de financiële revolutie van DeFi. Je kunt er hier meer over lezen.

Crypto in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Duitsland springt er vooral uit als banenmarkt - met de meeste Web3-banen in "absolute aantallen", namelijk: 22.400 banen. Duitsland heeft ook de meeste Bitcoin nodes na de VS. Volgens Dr. Sven Hildebrandt, die in het rapport wordt geciteerd, zijn betrouwbare regelgeving en educatie voor investeerders de belangrijkste drijfveren voor adoptie in Duitsland. Hij werkt bij Boerse Stuttgart Digital, dat cryptocurrencies aanbiedt. MiCA baant achter de schermen de weg voor verdere adoptie. Het is de eerste cryptowetgeving voor Europa.

Ver voor Duitsland in Europa: het Verenigd Koninkrijk. Met een transactievolume dat meer dan twee keer zo groot is (ongeveer 250 miljard US dollar) is het de koning van het continent. En dat met wetgeving die zeer gemengde kritieken kreeg van de Financial Services and Markets Act. PayPal heeft daarop zijn crypto-aanbod in het land gepauzeerd vanwege "onduidelijke wetgeving". Het rapport zegt dat de gevolgen van de nieuwe wetgeving nog moeten worden afgewacht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven