Nieuws - Crypto in China: maakt het Westen een grote fout?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Crypto in China: maakt het Westen een grote fout?

Metaverse
Wereldeconomie
Crypto, Metaverse, China

China werkt aan zijn eigen metaverse, terwijl de EU zich verliest in de details. Waarom we China ook in de crypto vragen onderschatten.

China's vastgoedsector wankelt en de strenge Corona-maatregelen vertragen de economische groei. Prof. Dr.-Ing. Katarina Adam van de Berlijnse Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen legt uit waarom we de metaverse plannen van de Communistische Partij op dit moment serieus moeten nemen en geen overhaast oordeel moeten trekken over China's crypto-innovatiekracht.

Katarina Adam is als hoogleraar niet alleen voorstander van blockchaintechnologie, maar ook ondernemer, consultant en auteur van boeken. ‘s Avonds laat, na het werk, als andere mensen slapen, leert ze Chinees om zich te ontspannen, zodat ze het zonder gebruik van een tolk op ha reis kan naar China.

China kan meer dan we denken, ook in de blockchainsector

Sprekend over de toekomst van China waarschuwt zij voor westerse arrogantie. Zelfs in de blockchain sector zouden we in het Westen binnenkort wel eens in een kwaad daglicht kunnen staan. Vooral omdat de Chinese regering al van plan is haar staats eigen metaverse in 2024 te publiceren. Ondanks dat de voor de hand liggende dystopische aannemingen en een digitale centralebankgeld dat nu al helpt aan het bewaken van de bevolking, ziet de professor geen weg terug. Haar oproep, vooral aan de Duitse regering: meer fouttolerantie en minder "Duitse Angst".

Landen redden van de verdrinkingsdood met de DAO

De professor probeert niet alleen blockchaintechnologie te gebruiken in haar eigen ondernemingen, maar ook voor onderzoeksprojecten die een goed doel dienen. Zij werkt bijvoorbeeld samen met andere universiteiten en instellingen om landen te helpen die bedreigd worden door de stijgende zeespiegel.

Er moeten nieuwe financieringsstructuren worden opgezet met behulp van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's). De landen die in de komende jaren met verdrinking worden bedreigd, krijgen op deze manier een bijzonder efficiënte financiering.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven