Nieuws - Crypto.com trekt zich terug uit de Duitse markt

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Crypto.com trekt zich terug uit de Duitse markt

Wet en regelgeving
Crypto.com trekt zich terug, uit de Duitse markt

De cryptobeurs wilde met verschillende grote reclamecampagnes zich zichtbaar maken op de Duitse markt. Nu zou de BaFin er onderzoek naar hebben verricht.

Volgens financefwd onderzoekt de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) de cryptobeurs Crypto.com. Het bedrijf zou valse verklaringen hebben afgelegd over een licentiepartnerschap met de Duitse aanbieder CM-Equity en daardoor ongeoorloofde marketing op de Duitse markt hebben verricht. Crypto.com heeft bepaalde vergunningen nodig om gerichte reclame te laten plaatsen. Volgens Financefwd waren die niet aanwezig, meldt financefwd zelf. Inmiddels op de website van het bedrijf zelf zijn er geen verwijzingen meer te vinden over een samenwerking met CM-Equity.

1,3 miljoen downloads in Duitsland

Volgens schattingen is de Crypto.com app in Duitsland ongeveer 1,3 miljoen keer gedownload. Deze is momenteel nog wel beschikbaar, maar niet meer in het Duits. Ondertussen verwijst de cryptobeurs naar zijn EMI-licentie. Het bedrijf heeft "alle klanten in de Europese Economische Ruimte weten te verkrijgen, inclusief degenen die in Duitsland wonen, via onze juiste gelicentieerde en geautoriseerde bedrijven", laat de beurs weten aan de financefwd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven