Nieuws - Crypto.com: Sponsordeal met UEFA lijkt niet rond te komen

Door Ted Maas

Crypto.com: Sponsordeal met UEFA lijkt niet rond te komen

Exchanges
crypto uefa sponsor

De cryptobeurs Crypto.com heeft zich op het laatste moment teruggetrokken uit een sponsordeal met de UEFA Champions League. De deal zou een van de grootste in de geschiedenis van de voetbalbond zijn geweest.

Het partnerschap tussen de voetbalbond UEFA en de Singaporese cryptobeurs Crypto.com is in het water gevallen. Volgens Sportbusiness loopt de UEFA een duizelingwekkend bedrag aan sponsorgeld mis. Crypto.com zou ongeveer 495 miljoen US dollar hebben betaald voor een vijfjarig contract met de voetbalbond.

Eigenlijk had Crypto.com de bedoeling om de advertentieruimte op te vullen die de Russische gasproducent Gazprom had achtergelaten. De bond heeft zich in de loop van de Oekraïne-oorlog afgescheiden van Gazprom.

De redenen voor het late vertrek van Crypto.com zijn nog niet bekend. Recentelijk heeft de beurs echter belangrijke inkomsten misgelopen door de situatie op de cryptomarkt, en het is ook herhaaldelijk onder vuur komen te liggen vanwege zijn enorme marketinguitgaven. Eigenlijk sponsort de cryptobeurs ook het wereldkampioenschap voetbal in Qatar, dat in november zal plaatsvinden. Of deze deal ook kan mislukken valt nog te bezien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven