Nieuws - Crypto? "Als ik de overheid was, zou ik het sluiten"

Door Luc Vesters

Crypto? "Als ik de overheid was, zou ik het sluiten"

VS
Scams, criminaliteit en fraude
Crypto? "Als ik de overheid was, zou ik het sluiten"

Jamie Dimon, CEO van bankgigant JPMorgan, heeft tijdens een hoorzitting van het Banking Committee voor de Amerikaanse Senaat opnieuw uitgehaald naar crypto. "Als ik de overheid was, zou ik het sluiten," zei de 67-jarige over cryptocurrencies. Dimon is altijd een groot tegenstander geweest van cryptocurrencies. De "echte use case" van crypto is voor "criminelen", "drugsdealers" en "belastingontduiking".

De hoofden van Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, BNY Mellon, Goldman Sachs, State Street en Morgan Stanley waren ook aanwezig. De deelnemers waren het unaniem eens met de vraag van de Amerikaanse senator Elizabeth Warren of cryptobedrijven onder dezelfde anti-witwasrichtlijnen moeten vallen als Amerikaanse banken.

Jamie Dimon maakte eerder ook geen geheim van zijn verzet. "Ik ben een groot scepticus van tokens voor crypto's," zei de hoofdbankier vorig jaar tijdens een hoorzitting van het Congres. Hij beschreef cryptocurrencies zoals Bitcoin als "gedecentraliseerde Ponzi schema's". Na de ineenstorting van de FTX cryptobeurs bekritiseerde hij de Amerikaanse toezichthouders. Volgens hem hadden ze niet op tijd ingegrepen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven