Nieuws - Crypto-aanvallen uit Noord-Korea - geen einde in zicht

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Crypto-aanvallen uit Noord-Korea - geen einde in zicht

Privacy en veiligheid
crypto noord korea aanvallen

Hackersgroepen uit Noord-Korea lijken het gemunt te hebben op de cryptowereld. Volgens deskundigen is het einde van de aanvallen nog niet in zicht.

"Het gaat er niet om dat iemand cryptocurrencies probeert te mijnen in in zijn kelder," vertelt Soo Kim, een voormalig Noord-Korea-analist bij de CIA, aan CNN. Het is eerder een manier van leven, zegt ze.

Het land streeft naar zelfvoorziening via crypto hacking vanwege de uitdagingen waar het regime onder Kim Jong-Un voor staat, zoals voedseltekorten en isolement van andere landen. Bovendien wordt de baan als "IT-expert:in" veel beter betaald dan andere banen in de Oost-Aziatische staat.

Volgens een Onderzoek van Coincub staat Noord-Korea bovenaan de lijst van landen wat betreft crypto-criminaliteit, gevolgd door de VS en Rusland. Volgens de studie hadden ongeveer 7.000 hackers bijna 1,6 miljard US dollar buitgemaakt voor Noord-Korea. Zo zou de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus achter de ergste DeFi-hack aller tijden op de Ronin Bridge hebben gezeten. De schade: 625 miljoen US dollar.

Het einde is echter nog niet in zicht. De methoden van de Noord-Koreaanse hackers zijn nog niet perfect, legt Kim uit, maar het is ook nog een nieuwe markt voor het land. Aanvallen kunnen dus in de toekomst nog worden geoptimaliseerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven