Nieuws - Craig Wright weer voor de rechter in Australië

Door Ted Maas

Craig Wright weer voor de rechter in Australië

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Craig Wright weer voor de rechter in Australië

Craig Wright staat terecht in Australië. De reden: zijn constante verklaringen dat hij de uitvinder is van Bitcoin en dus zijn echte indentiteit Satoshi Nakamoto zou zijn.

In 2021 klaagde een NGO de programmeur hiervoor aan - de Crypto Open Patent Alliance (COPA). Deze wordt gesteund door mensen als Jack Dorsey en bedrijven als Coinbase. De NGO sleepte Wright voor de rechter. De rechtbank verwierp zijn voorstel voor een schikking.

De beschuldiging: Craig Wright kan niet bewijzen dat hij Satoshi is, de meeste van zijn vermeende bewijzen zijn vervalst. Het auteurschap van de Bitcoin white paper staat ook ter discussie.

"Wright's bewering dat hij Satoshi Nakamoto is, is een schaamteloze leugen en een uitgebreid verhaal mogelijk gemaakt door vervalsing op industriële schaal," vertelde een woordvoerder van COPA aan Coindesk. Craig Wright blijft ondertussen mensen in de sector aanvallen met rechtszaken om ze te intimideren. De rechtszaak gaat nu naar de volgende fase op 14 februari, waar Craig Wright zal worden ondervraagd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven