Nieuws - Craig Wright lijdt opnieuw een nederlaag in de rechtszaal

Door Ted Maas

Craig Wright lijdt opnieuw een nederlaag in de rechtszaal

craig wright verlies

Vermeende Bitcoin-uitvinder Craig Wright lijdt opnieuw een nederlaag in de rechtszaal. Tegelijkertijd komen er nieuwe juridische kosten voor de zogenaamde Satoshi Nakamoto.

Craig Wright voelt zich onbegrepen door de wereld. De zelfbenoemde Bitcoin-uitvinder wordt door de meerderheid van de crypto-sector beschouwd als een oplichter en bedrieger. Dit was ook het geval met Bitcoin podcaster Peter McCormack, die hem publiekelijk in diskrediet bracht. In een Londonse rechtszaak klaagde Wright de podcaster aan voor reputatieschade. Maar in plaats van duizenden Britse ponden aan schadevergoeding te ontvangen, stelden de drie rechters McCormack gisteren, 26 juli, in het gelijk.

De rechters hadden dus de symbolische schadevergoeding van één Britse pond (1,17 euro) toegekend. Voor de vermeende Satoshi Nakamoto is dit een uiteraard een vernedering. De vooruitzichten voor de cryptoblogger Hodlonaut, die ook door Craig Wright is aangeklaagd en voor wie McCormack nu ook steun eist, zien er dan ook goed uit. Ondertussen komen de vele rechtszaken Wright duur te staan. Gisteren nog, 25 juli, heeft de Britse rechtbank Wright veroordeeld tot het betalen van 400.000 Britse pond aan juridische kosten om te kunnen procederen in een andere rechtszaak.

Die gaat over het feit dat hij cryptobeurzen Coinbase en Kraken aanklaagt voor het aanbieden van handel in Bitcoin en Bitcoin Cash zonder zijn toestemming. Voor ‘Satoshi Nakamoto’ een inbreuk op zijn intellectueel eigendom.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven