Nieuws - Core Scientific meldt kwartaalverlies van 435 miljoen dollar

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Core Scientific meldt kwartaalverlies van 435 miljoen dollar

Core Scientific meldt kwartaalverlies, van 435 miljoen dollar

De bitcoin miner uit Texas meldt een miljoenenverlies voor het derde kwartaal van 2022. Dreigt Core Scientific richting een faillisiment?

De beursgenoteerde Bitcoin-miner Core Scientific heeft in het derde kwartaal van 2022 een verlies van 434,8 miljoen dollar geleden, volgens een document dat het miningbedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De reserves raken uitgeput

Volgens de documenten kampt de in Texas gevestigde miner met ernstige liquiditeitsproblemen. Het verwacht "zijn bestaande kasmiddelen tegen eind 2022 of eerder uit te putten", schrijft het bedrijf. Verder staat er: "Gezien de onzekerheid over de financiële positie van het bedrijf zijn er aanzienlijke twijfels over het vermogen van het bedrijf om zijn activiteiten tot november 2023 voort te zetten."

Meerdere miners in de problemen

Naast Core Scientific zijn er momenteel een aantal bitcoin-miners die door de moeilijke marktomstandigheden zijn gestruikeld. De beursgenoteerde Bitcoin miner Argo Blockchain kondigde ook aan dat het met enorme liquiditeitsproblemen kampte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven