Nieuws - Coindesk en NYSE lanceren financiële producten

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Coindesk en NYSE lanceren financiële producten

Bitcoin (BTC)
Coindesk en NYSE lanceren financiële producten

Een nieuwe samenwerking tussen Coindesk en de NYSE heeft als doel de handel in opties op Bitcoin te vergemakkelijken. Dit is wat erachter zit.

De New York Stock Exchange (NYSE) en Coindesk gaan een samenwerking aan. Samen willen ze opties op Bitcoin gaan aanbieden. Dit blijkt uit een persbericht.

De uitgevende instelling is de New York Stock Exchange. Het handelscentrum vertrouwt op de Bitcoin Price Index (XBX) van Coindesk, die de langst werkende Bitcoin spotindex is, om de prijzen te bepalen.

Volgens de verklaring zijn er ook andere financiële producten gepland.

De lancering zal echter nog wel even op zich laten wachten. Tot nu toe is dit slechts een intentieverklaring van de twee bedrijven. Uiteindelijk moet de SEC het project nog groen licht geven. Dit laatste is echter slechts een "formaliteit".

Zodra deze "optiecontracten door de toezichthouder zijn goedgekeurd, zullen ze beleggers toegang bieden tot belangrijke liquide en transparante instrumenten voor risicobeheer", zegt Jon Herrick, Chief Product Officer van de NYSE.

De samenwerking met de NYSE is spannend omdat het medium sinds de overname van Coindesk door cryptobeurs Bullish zijn activiteiten op het gebied van financiële datalevering steeds verder lijkt uit te breiden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven