Nieuws - Coinbase wil voor miljarden aan obligaties uitgeven

Door Luc Vesters

Coinbase wil voor miljarden aan obligaties uitgeven

Bitcoin (BTC)
Investeren
Coinbase wil voor miljarden aan obligaties uitgeven

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase wil één miljard Amerikaanse dollar ophalen met behulp van converteerbare obligaties. Dit blijkt uit een aankondiging die het bedrijf dinsdag heeft gedaan. De obligaties krijgen een looptijd van zes jaar (2030) en geven kopers het recht om de obligatie om te zetten in "contanten, Class A aandelen of een combinatie van beide".

Het bedrijf wil de opbrengst gebruiken voor "algemene bedrijfsdoeleinden". Deze omvatten: "investeringen in en overnames van bedrijven, producten of technologieën die Coinbase van tijd tot tijd identificeert".

De verklaring leidde onmiddellijk tot speculatie in de cryptoruimte dat Coinbase een deel van de opbrengst zou kunnen gebruiken om Bitcoin (BTC) te kopen.

Vorige week nog kondigde MicroStrategy aan op een vergelijkbare manier 600 miljoen Amerikaanse dollar te willen ophalen. Het techbedrijf van Michael Saylor wil dit gebruiken om verdere Bitcoin-investeringen te financieren.

MicroStrategy is een van de grootste institutionele Bitcoin hodlers ter wereld en heeft momenteel 193.000 BTC in bezit met een waarde van meer dan 6 miljard dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven