Nieuws - Coinbase ontslaat 20 procent van zijn personeel

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Coinbase ontslaat 20 procent van zijn personeel

Exchanges
Investeren
Coinbase ontslaat, 20 procent van zijn personeel

De grootste cryptobeurs in de VS moet meer banen schrappen. Maximaal 950 werknemers moeten vertrekken.

Door de aanhoudende cryptowinter ontslaat Coinbase meer werknemers. Dit staat in een persbericht dat het Amerikaanse bedrijf heeft uitgegeven. Als gevolg zullen 950 werknemers, 20 procent van het personeel, gisteren hun ontslag ontvangen, zoals CEO Brian Armstrong aankondigde. Volgens de website van het bedrijf heeft Coinbase momenteel in totaal ongeveer 4.700 werknemers.

Coinbase te snel gegroeid

Dit is niet de eerste golf van ontslagen bij het bedrijf. In juni vorig jaar moesten 1.100 werknemers vertrekken. In november werden nog meer banen geschrapt. Armstrong verklaarde destijds dat het bedrijf "te snel was gegroeid". Met deze laatste beslissing reageert het bedrijf opnieuw op de "aanhoudende marktomstandigheden die de crypto-economie beïnvloeden", aldus het bedrijf. Volgens het persbericht was de beslissing van Armstrong "moeilijk".

Optimisme houdt aan

Ondanks alles is de CEO echter "nog steeds optimistisch" over de toekomst van cryptocurrencies. Er liggen "betere tijden" in het verschiet voor de sector en het bedrijf is er klaar voor, aldus Armstrong. In het interview sprak Coinbase Germany CEO Sascha Rangoonwala over zijn werk bij het bedrijf, ongemakkelijke krantenkoppen en de huidige situatie van het bedrijf.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven