Nieuws - Coinbase boekt $557 miljoen verlies in Q4 2022

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Coinbase boekt $557 miljoen verlies in Q4 2022

Exchanges
Coinbase boekt, $557 miljoen verlies in Q4 2022

De exchange boekt zijn vierde kwartaalverlies, symbolisch voor het mislukte crypto-jaar in 2022.

De grootste Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft op de avond van 22 februari nieuwe kwartaalresultaten over het afgelopen jaar gepubliceerd. Voor de vierde keer op rij een verlies van 557 miljoen US-dollar weerspiegelt het mislukte crypto-jaar 2022. Het totaal verlies in 2022 komt uit op 2,6 miljard dollar. Volgens de cijfers daalde ook het handelsvolume met 75 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het handelsvolume wordt ook wel gezien als de grootste inkomstenbron van de cryptobeurs.

lagere inkomsten door HODL

Zoals een woordvoerder van Coinbase verklaarde, was dit het resultaat van de lagere volatiliteit in de sector gekoppeld aan de terughoudendheid van cryptobeleggers. Zij gingen steeds meer over op "HODL-ing" in plaats van actief te handelen. Bovendien heeft het vertrouwen in cryptobeurzen een klap gekregen na het faillissement van FTX.

De beter dan verwachte inkomsten van de exchange was slechtst een kleine troost. Hier genereerde Coinbase 629 miljoen US dollar tegenover schattingen van 581 miljoen US dollar. Dit is echter ver verwijderd van de 2,5 miljard US dollar aan inkomsten in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar, toen de bull market nog in volle gang was. Onlangs nam de handelsactiviteit op de beurs weer wat toe, door de stijging van de verschillende crypto’s in de afgelopen maanden.

Voorbereiding op verschillende handelsscenario's

Ondertussen kondigde het bedrijf aan voorbereid te zijn op "verschillende handelsscenario's in 2023". Het afgelopen jaar heeft het bedrijf al meer banen geschrapt om kosten te besparen. Ook bereidt het bedrijf zich voor op de toenemende regulering van de sector. Coinbase hield zich hieraan, maar gaf ook aan dat het juridische stappen zou ondernemen als de verschillende cryptocurrencies op het platform als effecten zou moeten worden geregistreerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven