Nieuws - Chinese staatsmedia waarschuwen cryptobeleggers

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Chinese staatsmedia waarschuwen cryptobeleggers

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
Bull run
Ontwikkelingen
Chinese staatsmedia waarschuwen cryptobeleggers

Cryptohandel en mining zijn sinds 2021 verboden in China. Toch waarschuwt een staatsmedium nu tegen Bitcoin. Wat gebeurt er in het Verre Oosten?

De recente BTC-rally heeft geleid tot waarschuwingen van de Chinese staatsmedia over de risico's van investeren in cryptocurrencies. De Chinese bevolking toont de laatste tijd een groeiende interesse in Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

China had alle crypto-gerelateerde handel en mining activiteiten al verboden in september 2021. Toch hebben veel Chinese investeerders op het vasteland blijkbaar manieren gevonden om de wetten te omzeilen en in het buitenland te handelen.

Een opleving van de Bitcoin-prijzen kan de onderliggende risico's van de zeer volatiele cryptocurrency niet "verbergen", verklaarde de door de staat gerunde krant Jingji Ribao (Economic Daily). Beleggers moeten "voorzichtig blijven".

Chinese staatsmedia hebben vaak geprobeerd om cryptobeleggers af te schrikken. In 2022 waarschuwde dezelfde krant dat de prijs van Bitcoin snel zou kunnen terugvallen naar zijn "oorspronkelijke waarde" van nul.

Alleen al in februari steeg de BTC-prijs echter met meer dan 20.000 dollar, een historisch ongekende groei. Deze prijsstijging heeft ook euforie gezaaid onder internetgebruikers op het Chinese vasteland, waar nog steeds een actieve cryptogemeenschap is.

Bitcoin werd vorige week een van de meest gezochte termen op verschillende Chinese online platforms, waaronder Weibo. De populariteit van de term is zelfs meer dan verviervoudigd op de populaire alles-in-één app WeChat.

Ondanks de restrictieve houding van de Chinese staat vindt meer dan 20 procent van de wereldwijde mining van Bitcoin nog steeds plaats in China. Volgens de WSJ zouden Chinese investeerders in slechts één maand tijd voor meer dan 90 miljard dollar aan crypto-activa hebben verhandeld op Binance.

Tot nu toe lijkt het Chinese cryptoverbod niet erg effectief te zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven