Nieuws - China wil zijn sociale kredietsysteem uitbreiden naar de metaverse

Mike Hesp

Door Mike Hesp

China wil zijn sociale kredietsysteem uitbreiden naar de metaverse

China wil zijn sociale kredietsysteem uitbreiden naar de metaverse

Volgens recente berichten heeft China plannen om zijn sociale kredietsysteem uit te breiden naar de metaverse en andere online virtuele omgevingen.

China Mobile, een staatsbedrijf, heeft voorgesteld om een digitaal ID-systeem te introduceren voor gebruikers van de metaverse en virtuele werelden. Dit ID-systeem zou "natuurlijke kenmerken" en "sociale kenmerken" gebruiken om gebruikers te identificeren en zou persoonlijke informatie en identificeerbare gegevens bevatten, zoals beroep. Deze informatie zou permanent worden opgeslagen en gedeeld worden met de autoriteiten om de orde en veiligheid in de virtuele wereld te handhaven.

Het doel van dit systeem is om gedrag te beïnvloeden en de veiligheid te handhaven, vergelijkbaar met China's bestaande sociale kredietsysteem. Dit systeem rangschikt burgers op basis van verschillende criteria en heeft ook dienstgedaan als een middel voor handhaving. Bijvoorbeeld, in voorgaande jaren hebben de autoriteiten sociale overtreders bestraft door hen de toegang tot vliegtickets en treinkaartjes te ontzeggen.

De voorstellen zijn ingebracht tijdens discussies met een focusgroep over de metaverse, georganiseerd door de International Telecommunication Union (ITU), een agentschap van de Verenigde Naties voor communicatietechnologie. Chinese bedrijven lijken zeer actief te zijn binnen deze focusgroep en hebben meer voorstellen ingediend dan hun tegenhangers uit de Verenigde Staten en Europa.

Het is duidelijk dat de plannen van China om het sociale kredietsysteem uit te breiden naar de metaverse en online virtuele omgevingen belangrijke gevolgen kunnen hebben voor telecommunicatiebedrijven en techbedrijven. Deze plannen kunnen ook van invloed zijn op de ontwikkeling van nieuwe standaarden voor metaverse diensten. Sommige experts waarschuwen echter voor mogelijke bezorgdheid over privacy en controle, omdat dit zou kunnen leiden tot een situatie waarin Chinese autoriteiten de identiteitsprotocollen van de metaverse beheersen en beheren, wat vragen oproept over de vrijheid en de aard van deze virtuele wereld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven