Nieuws - China opent eerste NFT-marktplaats

Mike Hesp

Door Mike Hesp

China opent eerste NFT-marktplaats

NFT
Wereldeconomie
De handel in NFT's wordt steeds populairder in China. Nu opent het land een door de staat gesteunde marktplaats voor "digitale verzamelobjecten".

De handel in NFT's wordt steeds populairder in China. Nu opent het land een door de staat gesteunde marktplaats voor "digitale verzamelobjecten".

China waagt zich aan de cryptosector door op 1 januari zijn eigen marktplaats voor de handel in NFT's te lanceren. Het platform staat onder staatstoezicht. Het wordt beheerd door de China Technology Exchange en Art Exhibitions China. Beide bedrijven worden gerund door de overheid. Het particuliere bedrijf Huban Digital is er ook bij betrokken.

In China wordt ondertussen niet de term "NFT's" gebruikt, maar eerder "digitale verzamelobjecten", die volgens de wet ook niet met cryptocurrencies kunnen worden gekocht. Digitale kunst wordt verhandeld op gesloten en sterk gereguleerde platforms. Het land wil de marktplaats baseren op zijn eigen blockchain, de "China Cultural Protection Chain", meldde de lokale omroep Sina Finance.

Eerder deze maand classificeerde een Chinese rechtbank NFT's als virtueel eigendom, wat werd gezien als een belangrijke mijlpaal voor de bescherming van digitaal vermogen. Het land zit in een lastig parket: hoewel het bezit van cryptocurrencies wordt erkend als virtueel eigendom en bij wet is geregeld, is de handel sinds 2021 verboden.

NFT's zijn ondanks de hype voorbij is nog steeds populair. Steeds meer bekende personen omarmen NFT's. Zo ook Donald Trump.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven