Nieuws - ChatGPT tokens een gevaar?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

ChatGPT tokens een gevaar?

Blockchain/Technologie
Scams, criminaliteit en fraude
ChatGPT tokens een gevaar?

Pas op voor AI tokens? Met de hype rond kunstmatige intelligenties als ChatGPT voelen vermoedelijke fraudeurs zich helemaal thuis in de cryptoruimte.

Blockchain beveiligingsbedrijf PeckShield heeft talrijke tokens gevonden die naar verluidt verband houden met de kunstmatige intelligentie ChatGPT. In een Twitterpost beweert PeckShield nu verschillende van deze cryptocurrencies te hebben geïdentificeerd als onderdeel van een fraudeschema.

Ten minste twee van de betreffende tokens zouden al 100 procent van hun waarde hebben verloren, terwijl een derde een verlies van 65 procent laat zien. De zogenaamde "Deployer 0xb583" is verantwoordelijk voor de creatie van "tientallen tokens met een pump and dump scheme", voegt hij eraan toe.

Bij deze zwendel wordt de prijs van een goed kunstmatig opgeblazen (pump) en vervolgens snel weer verkocht (dump). Sinds de release heeft ChatGPT een ware AI-hype ontketend die zich door bijna alle gebieden van de economie heeft verspreid.

Terwijl fraudeurs deze gelegenheid aangrijpen om onwetende beleggers te lokken, is er ook een risico op verlies bij volkomen legitieme AI-cryptocurrencies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven