Nieuws - ChatGPT kan nu cryptoanalyses maken

Door Luc Vesters

ChatGPT kan nu cryptoanalyses maken

ChatGPT kan nu cryptoanalyses maken

Cryptodataplatform CoinMarketCap kondigde op woensdag 11 oktober de lancering aan van een ChatGPT-plugin. De extensie geeft gebruikers toegang tot actuele cryptodata die rechtstreeks van CoinMarketCap komt. Daarbij is de chatbot in staat om cryptomarktcorrelaties te identificeren en complexe vragen te beantwoorden. Een krachtig hulpmiddel voor muntanalyse?

Correleren Bitcoin en Ethereum? Onder welke Amerikaanse president presteerde bitcoin het best? Hoe beïnvloedt meer liquiditeit de prijs van Cardano? De chatbot geeft hier informatie over. CoinMarketCap is een van de populairste dataplatforms voor cryptocurrencies. Het wordt vooral gebruikt om prijzen te controleren, maar geeft ook meer diepgaande informatie over de munten.

De kunstmatige intelligentie, uitgerust met crypto realtime data, is bijzonder geschikt om verbanden te herkennen. Tussen prijzen van individuele munten of gebeurtenissen - zoals een belangrijke renteaanpassing of politieke veranderingen. De chatbot biedt echter geen volledig uitgebreide grafiekanalyse. Toch is de functie goed geschikt voor onderzoeksdoeleinden.

"We zijn erg trots op wat we leveren met de CoinMarketCap plugin voor ChatGPT. De combinatie van AI met een uitgebreide real-time databron zoals CoinMarketCap zal de manier waarop mensen onderzoek doen veranderen. Het is alsof je elke cryptobelegger zijn eigen persoonlijke crypto-analist geeft," zei CoinMarketCap Product Manager, David Salamon.

Hoe werkt de plugin?

Wie de dienst wil gebruiken, heeft een ChatGPT-account nodig in de huidige Plus-versie GPT4. Kosten: 20 US dollar per maand. Alle uitbreidingen zijn te vinden onder het menu-item "Plugins".

Bron: CoinMarketCap

Eenmaal in de plugin store kunnen gebruikers de bijbehorende tool "CoinmarketCap" vinden en installeren via de zoekbalk. Zoals gebruikelijk bij ChatGPT wordt de tool bediend via tekstinvoer.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven