Nieuws - Chainlink stijgt met 50% - wat zit er achter de prijsstijging?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Chainlink stijgt met 50% - wat zit er achter de prijsstijging?

Chainlink (LINK)
DeFi
Blockchain/Technologie
Chainlink stijgt met 50% - wat zit er achter de prijsstijging?

Na meer dan twee jaar accumulatie is Chainlink (LINK) in slechts één maand met meer dan 50 procent gestegen - staat er een mega-run op het punt te beginnen?

Chainlink biedt een brug tussen gegevens uit de "echte" wereld en de blockchain. Het stelt smart contracts in blockchainnetwerken in staat om toegang te krijgen tot betrouwbare gegevensbronnen binnen en buiten het crypto-universum. Het project is daarmee een kerncomponent van de crypto-infrastructuur en profiteert aanzienlijk van de algemene adoptie van de cryptosector. Juist deze sleutelpositie in het crypto-ecosysteem maakt Chainlink op dit moment bijzonder aantrekkelijk voor veel investeerders.

Alleen al in de afgelopen 30 dagen heeft Chainlink een indrukwekkende koersstijging van meer dan 50 procent gezien. Interessant genoeg was zo'n stijging in de laatste cryptocyclus het teken van een aankomende bull run. Dus zijn we in voor een herhaling van de geschiedenis? Heeft Chainlink wat nodig is voor een mega-run? En zo ja, waarom juist nu?

Een terugblik op de laatste cryptocyclus

Een terugblik op de laatste grote prijsrally van Chainlink in 2020 geeft ons hoop. Een vlucht naar de top (blauwe cirkel) werd gevolgd door een consolidatiefase in 2021 en in 2023 tekent zich een herstel af. De laatste keer dat een dergelijke prijsontwikkeling werd waargenomen, brak de koers van LINK sterk naar boven uit.

Maar niet alleen LINK zag zijn koers in deze periode snel stijgen. Chainlink leek een voorbode van het begin van een nieuwe bull-fase in de cryptomarkt.

"De geschiedenis herhaalt zich niet, het rijmt." Als we kijken naar de huidige koersprestaties van LINK, lijkt deze quote bijna op maat gemaakt. En terwijl de prijsactie herinneringen oproept, bruist Chainlink momenteel van zowel historische prijsactie als fundamenteel nieuws. De perfecte storm voor een verdere rally zou dus versterkt kunnen zijn.

De drijvende krachten achter de recente LINK rally

Strategische partnerschappen: Chainlink werkt niet alleen samen met technologiereuzen als Google en Microsoft, maar is onlangs ook een partnerschap aangegaan met SWIFT - het hart van de wereldwijde financiële communicatie. Chainlink zou dus een belangrijke rol kunnen spelen in het financiële systeem van morgen en de belangrijkste partner kunnen zijn van veel grote banken en bedrijven die in de toekomst in de cryptosector willen duiken en een betrouwbare gegevensbron nodig hebben.

Tokenisering van reële activa (RWA's): De visie van het tokeniseren van fysieke activa in de digitale wereld op blockchains wordt steeds meer werkelijkheid. Dit is waar Chainlink om de hoek komt kijken, in de voorhoede van het binnenbrengen van deze echte activa in het crypto-ecosysteem. LINK helpt ervoor te zorgen dat deze activa kunnen interageren met DeFi-toepassingen en dat alle relevante gegevens correct worden doorgegeven aan smart contracts. De groeiende trend van tokenisatie zou Chainlink daarom de komende jaren een verdere boost kunnen geven en het Oracle-protocol kunnen helpen om nog meer adoptie te krijgen.

Verdere adoptie in DeFi: Chainlink's use cases gaan echter verder dan RWA's. Talrijke DeFi-projecten vertrouwen al op het protocol. Zij ontvangen steeds meer gegevens van Chainlink. Door toenemende netwerkeffecten lijkt Chainlink dus ook op dit gebied een groot groeipotentieel te hebben.

Vertrouwen van whales en ontwikkelaars: Daarnaast blijkt uit gegevens van Santiment dat whales de afgelopen weken LINK in aanzienlijke hoeveelheden hebben verzameld. Dit is een sterk signaal van vertrouwen naar de markt. Maar niet alleen whales lijken veel vertrouwen te hebben in Chainlink, ook de ontwikkelactiviteit van Chainlink op GitHub was de afgelopen maanden bovengemiddeld.

Chainlink whales accumuleren LINK-tokens

Bron: Santiment

Conclusie

Achter de stijging van de koers van Chainlink zit dus een strategische partnerschappen, toenemende adoptie en een flinke boost in vertrouwen van zowel institutionele investeerders als de ontwikkelaarsgemeenschap. Daarom lijken er op dit moment aanwijzingen te zijn dat Chainlink de komende jaren zou kunnen blijven groeien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven