Nieuws - Chainlink rondt pilotproject af: LINK-koers stijgt

Door Ted Maas

Chainlink rondt pilotproject af: LINK-koers stijgt

Chainlink (LINK)
Blockchain/Technologie
Koersupdate
Chainlink rondt pilotproject af: LINK-koers stijgt

Chainlink heeft een pilotproject voor de tokenisatie van beleggingsfondsen afgerond. Chainlink maakt deel uit van een proefproject voor de tokenisering van beleggingsfondsen, dat nu met succes is afgerond. De koers van het LINK-aandeel stijgt fors.

Smart NAV”, zoals het wordt genoemd, is een initiatief van de Depository Trust and Clearing Corporation, kortweg DTCC, 's werelds grootste clearinginstelling (Een clearinginstelling vervult een bufferfunctie in de beurshandel tussen een effectenhandelaar en een centrale tegenpartij).

Als onderdeel van de haalbaarheidsstudie werden gegevens van financiële fondsen vastgelegd met behulp van blockchain. Grote banken als JPMorgan en BNY Mellon waren hierbij betrokken. Het Smart NAV proefproject was bedoeld om een uitbreiding te testen van DTCC's Mutual Fund Profile Service I (MFPS I), een industriestandaard voor de overdracht van prijs- en koersgegevens.

DTCC werkte samen met tien marktdeelnemers en Chainlink om de haalbaarheid en de waarde voor de sector te evalueren die nieuwe voordelen mogelijk maakt en experimenten in de vermogensbeheerruimte ondersteunt,” zei het bedrijf in een verklaring.

Het project zou hebben aangetoond “dat door het verstrekken van gestructureerde gegevens op de blockchain en het creëren van standaardprocessen, fundamentele gegevens gebruikt kunnen worden op de blockchain, zoals tokenised fondsen en smart contracts voor grootverbruikers”.

Dit zou “toekomstig industrieel onderzoek kunnen ondersteunen en talrijke use cases kunnen ondersteunen, zoals brokerage portfoliotoepassingen”, vervolgt het rapport.

De Depository Trust and Clearing Corporation is positief over de resultaten: “Op basis van deze bevindingen zien we de mogelijkheid om de reikwijdte van het proefproject uit te breiden”. De koers van LINK reageerde sterk op de aankondiging.

Vergeleken met gisteren is LINK met bijn 20% procent gestegen, de beste prestatie onder de 100 grootste cryptocurrencies op de dag.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven