Nieuws - CEO van Blackrock: Bitcoin is meer dan een financieel product

Mike Hesp

Door Mike Hesp

CEO van Blackrock: Bitcoin is meer dan een financieel product

Bitcoin (BTC)
ETF
CEO van Blackrock: Bitcoin is meer dan een financieel product

Het hoofd van 's werelds grootste vermogensbeheerder ziet meer in Bitcoin en andere cryptocurrencies dan zomaar een financieel product.

In een interview gisteren gaf de CEO van vermogensbeheerder BlackRock commentaar op de valse berichten rond de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Volgens Fink was de kortstondige rally in de nasleep van het nieuws "een teken van de opgekropte interesse in crypto", vertelde hij aan Fox Business.

Het valse nieuws van gisteren over de goedkeuring van BlackRock's bitcoin spot ETF aanvraag door de Amerikaanse effectenregulator had de koers van de cryptocurrency tijdelijk naar $30.000 doen schieten.

Toen bekend werd dat dit nepnieuws was, daalde BTC echter net zo snel weer. BlackRock bevestigde even later dat de aanvraag nog steeds werd beoordeeld door de SEC.

Desalniettemin benadrukte de CEO van BlackRock de noodzaak van Bitcoin. "De rally van vandaag gaat veel verder dan het [Bitcoin ETF] gerucht. De rally van vandaag gaat over een vlucht naar kwaliteit", legde Fink uit.

Ondertussen schatten analisten van Bloomberg een kans van 90 procent dat een aanvraag voor een Bitcoin spot ETF wordt goedgekeurd tegen 10 januari 2024.

Naast BlackRock zijn andere instellingen die wachten op goedkeuring van hun Bitcoin ETF-aanvragen door de SEC Fidelity en Grayscale.

Onlangs werd bekend dat de SEC een gerechtelijke uitspraak ten gunste van een Bitcoin ETF niet zou blokkeren. Goedkeuring lijkt dus slechts een kwestie van tijd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven