Nieuws - Centrale bank van Singapore legt oprichters van 3AC een negenjarig verbod op

Door Luc Vesters

Centrale bank van Singapore legt oprichters van 3AC een negenjarig verbod op

Scams, criminaliteit en fraude
Wet en regelgeving
Centrale bank van Singapore legt oprichters van 3AC een negenjarig verbod op

De Centrale Bank van Singapore (MAS) heeft de oprichters van het failliete crypto hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) terechtgewezen en een verbod opgelegd. Dit blijkt uit een officiële verklaring van de autoriteit.

Specifiek verbiedt de Centrale Bank van Singapore Su Zhu en Kyle Davies om "een gereguleerde activiteit uit te voeren en deel te nemen aan het beheer van een kapitaalmarktdienstenbedrijf, op te treden als directeur of een belangrijke aandeelhouder te worden, zoals vereist door de SFA (Securities and Futures Act)," aldus het rapport. De MAS beschuldigt de oprichters van 3AC van het verstrekken van valse informatie en het niet uitvoeren van passend risicobeheer.

"Het management van fondsbeheerders moet stevige risicobeheersmaatregelen implementeren om de belangen van beleggers te beschermen", zegt Loo Siew Yee, adjunct-directeur beleid, betalingen en financiële criminaliteit bij de centrale bank. En verder: "MAS neemt de ernstige manier waarop de heer Zhu en de heer Davies de regelgeving van MAS negeren en de mate waarin hun managers hun plichten verzaken, serieus. MAS zal actie ondernemen om senior managers die zich schuldig maken aan dit soort wangedrag te verwijderen."

3AC vroeg in juli 2022 officieel faillissement aan. Getriggerd door de Terra Crash zou het hedgefonds in financiële problemen zijn gekomen. Ondertussen begonnen de twee 3AC-oprichters een nieuw project.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven