Nieuws - Celsius stort 41.000 Ethereum in een staking pool

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Celsius stort 41.000 Ethereum in een staking pool

Celsius stort 41.000 Ethereum in een staking pool

Om kapitaal te genereren voor de Chapter 11 herstructurering heeft Celsius 41.000 ETH gestort in een Ethereum staking pool.

Uit blockchaingegevens blijkt dat de insolvente cryptokredietverstrekker Celsius vorige week ongeveer 75 miljoen dollar in Ether (ETH) stak. Volgens Etherscan maakte Celsius bijna 41.000 ETH over naar het aggregatie smart contract "Figment ETH2 Beacon Depositor 1".

Met de storting kan de crypto-lener extra kapitaal genereren tijdens het herstructureringsproces. Figment biedt daarbij een jaarlijks rendement van 5,6 procent. Om verdere winst te genereren, houdt Celsius ook meer dan 750 miljoen dollar aan stETH aan op stakingplatform Lido Finance.

On-chain gegevens suggereren dat Celsius afgelopen maandag een testopname van 0,1 stETH heeft uitgevoerd. Als gevolg daarvan verspreiden zich geruchten op Twitter dat de cryptokredietverstrekker van plan is om de ongeveer 425.015 gestackte ETH terug te trekken.

Sinds het faillissement in juni 2022 zitten miljarden Amerikaanse dollars vast in de failliete boedel van Celsius. Vanaf maart konden sommige beleggers weer geld opnemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven