Nieuws - Celsius eist miljoenen van ex-CEO Machinsky

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Celsius eist miljoenen van ex-CEO Machinsky

Faillissement
Celsius eist miljoenen van ex-CEO Machinsky

In de insolventieprocedure rond de failliete crypto-uitleendienst Celsius worden de beschuldigingen tegen ex-CEO Alex Machinsky steeds duidelijker.

De curatoren van Celsius en de schuldeisers van het bedrijf eisen miljoenen aan betalingen van het voormalige topmanagement van de failliete crypto-uitleendienst - waaronder Alex Machinsky, ex-Clesius CEO, en zijn vrouw.

Volgens een gerechtelijk document dat gisteren werd ingediend, worden Machinsky en Celsius medeoprichter S. Daniel Leon onder meer beschuldigd van het kunstmatig opblazen van de token CEL.

Zij zouden ook "nalatige, roekeloze en egoïstische investeringen" hebben gedaan toen Celsius al met insolventie werd bedreigd.

Zo zou Machinsky kort voor de ondergang van zijn bedrijf 2,8 miljoen dollar naar zijn eigen portefeuille hebben overgemaakt, wat een schending van de toepasselijke faillissementswetgeving zou zijn.

Ook zou Celsius in de aanloop naar het faillissement van het bedrijf in totaal 17 miljoen dollar hebben overgemaakt aan andere door Machinsky beheerde bedrijven. De curator en de schuldeisers eisen nu de teruggave van deze middelen van Machinsky en zijn vermeende medeplichtigen.

Volgens de memorie van eis "zou de klacht claims en oorzaken van actie tegen de verweerders aanvoeren om miljoenen Amerikaanse dollars terug te vorderen die van het Celsius-platform zijn opgenomen in de maanden voorafgaand aan de bevriezing van de opnames".

Het valt nog te bezien hoe Alex Machinsky en co. op de beschuldigingen zullen reageren. Hij gaf geen commentaar aan Coindesk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven