Nieuws - Celsius CEO neemt ontslag - FTX met overnamebod?

Door Ted Maas

Celsius CEO neemt ontslag - FTX met overnamebod?

Alex Mashinsky was jarenlang de CEO van Celsius Network, maar nu valt toch echt het doek voor de 56-jarige Amerikaan. De crypto-leendienst heeft in een persbericht aangekondigd dat het raad van bestuur op de hoogte is van zijn directe ontslag. Chief Financial Officer Chris Ferraro zal tijdelijk zijn functie overnemen. Mashinsky blijft echter bij het bedrijf als directeur. In deze functie wil hij zich blijven richten op het herstructureringsplan van de insolvente kredietdienst.

Kwestie van tijd

Dat Mashinsky stopt komt voor velen niet als een verrassing. Groepen die benadeelde Celsius-beleggers vertegenwoordigen, hebben al eerder om zijn ontslag gevraagd. Ze overwegen ook juridische stappen tegen Mashinsky. De voormalige CEO zou met zijn beslissingen grotendeels verantwoordelijk zijn voor de crash van de crypto-uitleendienst.

Zoals de Financial Times meldt, nam Mashinsky kort voor de crash de investeringsactiviteiten van het bedrijf in eigen hand. Zo heeft Mashinsky in januari zelf transacties uitgevoerd, tegen het advies van de interne beleggingsstrategen van het bedrijf in. Hierbij negeerde hij meerdere waarschuwingen en veiligheidsrichtlijnen. Wat volgde was een gitzwarte zomer voor Celsius. Eerst kwamen de liquiditeitsproblemen, vervolgens stopte de betalingen en ten slotte vroegen ze in juli hun faillissement aan.

FTX plant naar verluidt een overname van Celsius

Ondertussen blijft de uitkomst van de faillissementsprocedure van Celsius onzeker. Zojuist berichtte Bloomberg over vermeende interesse van cryptobeurs FTX. Een concreet bod voor de overname is niet benoemd.

Het past echter bij de tactiek van het Amerikaanse handelsplatform, dat deze cryptowinter al verschillende failliete bedrijven financiële hulp heeft geboden. Onlangs won het het bod op de eveneens insolvente leendienst Voyager Digital, waarbij het concurrent Binance versloeg met een bod van 1,4 miljard US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven