Nieuws - Celsius: CEO nam zelf het heft in handen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Celsius: CEO nam zelf het heft in handen

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Exchanges
Celsius CEO Alex Mashinsky

Kort voor het faillissement van het leenplatform Celsius nam CEO Alex Mashinsky de handelsscepter over tegen het advies van zijn strategen in.

Alex Mashinsky, CEO van Celsius, nam kort voor de ineenstorting van het cryptobedrijf de beleggingsactiviteiten van zijn bedrijf over. Hiermee ging hij tegen het advies van interne beleggingsstrategen in.

Dit is volgens een verslag in de Financial Times. Volgens het rapport heeft Mashinsky zijn team in januari verteld dat hij vanaf nu de investeringsactiviteiten zou leiden. In het rapport staat verder dat Mashinsky zijn ervaren beleggingsstrategen overrulede en zelf opdracht gaf tot dubieuze transacties.

Blijkbaar wilde de CEO volledig overzicht en controle hebben over handelsstrategieën vóór belangrijke rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve, omdat hij een scherpe daling van cryptoprijzen voorzag.

Daarbij zouden zij de veiligheidsprocedures van het bedrijf hebben niet in acht hebben genomen. Een paar maanden later werd Celsius gedwongen faillissement aan te vragen vanwege de slechte staat van de cryptomarkt.

De faillissementsprocedure bracht wanbeheer aan het licht en hoge schuldbedragen, die zelfs naar boven moesten worden bijgesteld. De schuldenlast kan nu enigszins worden verlicht door Celsius zelf. De faillissementsrechtbank in New York heeft de insolvente uitleendienst toestemming gegeven bitcoin uit zijn miningactiviteiten te verkopen. Het gaat echter niet om een bijzonder groot bedrag.

Uit documenten van de faillissementsprocedure over de balans van het bedrijf blijkt dat het om 348,84 BTC gaat. Dit komt neer op ongeveer 8,4 miljoen US dollar. In vergelijking met de 2,85 miljard dollar schuld die Celsius momenteel heeft, is dit slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven