Nieuws - Cathie Woods ARK Invest koopt opnieuw Coinbase aandelen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cathie Woods ARK Invest koopt opnieuw Coinbase aandelen

Exchanges
Cathie Woods ARK Invest koopt opnieuw Coinbase aandelen

Voor de tweede dag op rij profiteert het investeringsfonds van de recente prijscorrectie en koopt het meer aandelen in Coinbase en Block.

Volgens berichten heeft het investeringsfonds ARK Invest van Cathie Woods opnieuw aandelen gekocht in cryptobeurs Coinbase. Volgens het rapport kocht ARK vrijdag aandelen voor ongeveer 12,6 miljoen dollar.

Donderdag kochten ze al aandelen COIN voor ongeveer 17,8 miljoen dollar. Het fonds voegde dus voor de tweede dag op rij aandelen toe en profiteerde van de recente koerscorrectie van het aandeel, dat van een maandelijkse high van 84 US dollar daalde naar 67 US dollar.

Aanleiding voor de koersdaling waren dreigementen tegen Coinbase door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Afgelopen woensdag ontving de cryptobeurs een zogenaamde "wells notice" van de SEC. Hierin werd gewaarschuwd voor juridische stappen tegen de in-house staking producten.

ARK kocht ook meer aandelen in Block (SQ), het bedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey. Ook hier maakten ze gebruik van de recente koersdaling van 17 procent om voor 18,1 miljoen dollar aan aandelen te verwerven.

De koers van het aandeel SQ verloor terrein door een slecht rapport van de short seller Hindenburg Research. Onlangs wogen ook berichten over een kwartaalverlies op het bedrijf, dat gespecialiseerd is in betalingsdiensten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven