Nieuws - Cardano: Vasil heeft eindelijk een concreet startsein

Door Ted Maas

Cardano: Vasil heeft eindelijk een concreet startsein

Cardano (ADA)
Blockchain/Technologie
ADA Vasil update start

Op 22 september krijgt Cardano zijn belangrijkste update tot nu toe. Dit werd aangekondigd door de ontwikkelaar

De Vasil hard fork voor Cardano is klaar voor lancering op het mainnet. Dit werd bevestigd door de ontwikkelaars van de blockchain IOHK in een tweet op 2 september. De langverwachte update wordt op 22 september ingevoerd. Oorspronkelijk was de lancering gepland voor 29 juni, maar deze moest worden uitgesteld wegens ernstige tekortkomingen.

De lancering van de versie genaamd "Vasil" is de grootste upgrade voor de Cardano blockchain sinds de Alonzo hard fork in september 2021. Het is bedoeld om de blockchain te schalen en hogere transactiesnelheden te garanderen. Dit zou een enorme impuls moeten geven aan de toepassingen op Cardano, die momenteel nog vrij langzaam draaien.

Met iets meer dan 80 miljoen US-dollar aan totale waarde opgesloten, is Cardano tot nu toe een randverschijnsel geweest in vergelijking met andere blockchains. Cardano wordt door sommigen in de crypto-sector gezien als een serieuze concurrent voor de Ethereum-blockchain. Ethereum zelf staat voor een ingrijpende verandering met de aanstaande samenvoeging op 13 september, die tot nu toe veel hype heeft gegenereerd. Hierdoor is Cardano de laatste tijd nogal overschaduwd door de op één na grootste blockchain en heeft het minder aandacht gekregen. Met de nieuwste upgrade krijgt het project rond oprichter Charles Hoskinson opnieuw de kans om zich ver vooraan te positioneren onder de smart contract platforms.

Hoskinson bevestigde ook de datum voor de harde vork in een video-update. Daarin ging hij in op de omvang ervan en legde uit dat ze met Vasil "waarschijnlijk de zwaarste update" in de geschiedenis van Cardano zouden uitvoeren. Dit toont aan dat Cardano trouw lijkt te blijven aan zijn credo van rigoureus en uitgebreid testen alvorens grote verbeteringen door te voeren.

Als de verandering succesvol is, zou het de weg vrijmaken voor schaalbare DeFi toepassingen op Cardano. Dit zou nieuwe gebruikers aantrekken, waardoor de vraag naar ADA zeker zou kunnen toenemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven