Nieuws - Cardano krijgt binnenkort zijn eerste leenplatform

Door Ted Maas

Cardano krijgt binnenkort zijn eerste leenplatform

Cardano (ADA)
Ontwikkelingen
Blockchain/Technologie
ADA leenplatform

Op Aada Finance zullen gebruikers obligaties kunnen lenen middels Cardano NFT’s. De lancering is gepland voor half september en zal plaatsvinden via een airdrop.

De laatste veiligheidscontrole (audit) voor de lancering van het mainnet is succesvol afgerond, zo heeft het team achter het project op 30 augustus 2022 aangekondigd. Op Aada Finance kunnen gebruikers deposito's van kredietnemers en kredietverstrekkers vastzetten in NFT-obligaties. Een deposito is een spaarrekening waarop je je geld voor een afgesproken periode vast zet. Deze kunnen worden afgelost door iedereen die de onderliggende NFT heeft en aan de leningsvoorwaarden voldoet.

Deze functie vertegenwoordigt een "geheel nieuw financieel instrument", aldus de website.

De lancering van het platform zal gekoppeld worden aan een airdrop. Gebruikers krijgen ADA cadeau als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Cardano staat momenteel aan de vooravond van een historische update, Vasil. Met Vasil zal het platform enkele duizenden procenten sneller worden, en dus geschikt voor massaal gebruik. De upgrade is gepland halverwege september.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven