Nieuws - Cardano kondigt nieuwe plannen aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cardano kondigt nieuwe plannen aan

Cardano (ADA)
Ontwikkelingen
Blockchain/Technologie
Cardano kondigt plannen aan

In de laatste ontwikkelingsfase moeten gebruikers de controle over Cardano overnemen. Nu zijn details over het Voltaire-tijdperk bekend geworden.

Bouwen, decentraliseren, verbinden, opschalen - dit is ongeveer de roadmap van Cardano tot nu toe. De ontwikkeling van het netwerk is verdeeld in vijf fasen, genoemd naar grote wetenschappers.

We bevinden ons momenteel in "Basho", het tijdperk van schaalvergroting. Aan het eind van het jaar komt de vijfde en vermoedelijk laatste fase met "Voltaire". Nigel Helmsley, Vice President Governance bij Input Output Global, heeft nu de ontwikkelingsstappen geschetst die de controle over Cardano geleidelijk zullen overdragen aan de gebruikers.

Voltaire - het laatste Cardano-tijdperk

Voltaire is gebaseerd op "drie bestuurspijlers". De eerste is de Member-Based Organisation (MBO). Volgens Nigel moeten alle bestuursprocessen op dit platform in kaart worden gebracht. Richtlijnen en regels moeten worden verankerd in een gemeenschappelijke grondwet - de "Cardano-grondwet" vormt de tweede Voltaire-pijler.

Democratische consensus is het derde element. Deelnemers aan het netwerk moeten volgens het meerderheidsbeginsel gelijkelijk kunnen stemmen over ontwikkelingen.

"Het Voltaire-tijdperk van Cardano zal de laatste stukken leveren die nodig zijn voor het Cardano-netwerk om een zelfvoorzienend systeem te worden," zegt Cardano. "Met de invoering van een stemsysteem zullen netwerkdeelnemers hun aandelen en stemrecht kunnen gebruiken om de toekomstige ontwikkeling van het netwerk te beïnvloeden."

Een datum voor de technische implementatie is nog niet bekendgemaakt. Hoe realistisch het ruwweg beoogde startpunt eind dit jaar is, hangt ook af van het succes van de vele secundaire updates.

De schaalvergroting die momenteel plaatsvindt is omvangrijk en nog ver van het doel verwijderd. Met name de laag 2-oplossing Hydra, waarvan de release voor onbepaalde tijd is uitgesteld, zou de overgang naar Voltaire kunnen vertragen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven