Nieuws - Cardano kondigt eigen fiat stablecoin Mehem (USDM) aan

Door Luc Vesters

Cardano kondigt eigen fiat stablecoin Mehem (USDM) aan

Cardano (ADA)
Stablecoin

De Cardano (ADA) stablecoin Mehen (USDM) wordt op 16 maart van dit jaar gelanceerd. Mehen bevestigt dit op zijn website. Als alles goed gaat, zou dit de eerste fiat stablecoin op Cardano zijn. USDM zal in eerste instantie beschikbaar zijn in 19 niet nader genoemde Amerikaanse staten.

Mehen zou een belangrijke stap kunnen zijn voor het ADA ecosysteem. Het geesteskind van Charles Hoskinson heeft zich immers nog niet staande weten te houden tegenover de concurrentie.

Met een marktkapitalisatie van 26,8 miljard US dollar (USD) is ADA de tiende grootste cryptocurrency ter wereld. Zijn concurrent Solana (SOL) heeft een marktkapitalisatie van 76 miljard USD, bijna drie keer zoveel, terwijl Ethereum (ETH) een marktkapitalisatie heeft van 476 miljard USD, meer dan vijftien keer zoveel.

Cardano is ook achtergebleven bij de concurrentie in de DeFi sector. Met USD 493 miljoen is ADA's total value locked (TVL), d.w.z. de hoeveelheid kapitaal die is opgeslagen in DeFi contracten, slechts een fractie van de concurrentie. Ter vergelijking: Solana heeft 3,6 miljard USD en Ethereum 56 miljard USD. Dit is gebaseerd op gegevens van DeFillama.

Aangezien stablecoins een belangrijke rol spelen in de DeFi omgeving, zou USDM een gamechanger kunnen worden voor Cardano. Het project heeft zich echter altijd gericht op duurzame ontwikkelingsactiviteiten. Patrick Tobler, Cardano-ontwikkelaar en oprichter van NMKR, een NFT-platform, zegt in een interview dat ADA ook andere use cases heeft.De cryptocurrency is echter meer gedecentraliseerd dan bijvoorbeeld Solana, wat op de lange termijn zou kunnen lonen, vertelde de ontwikkelaar.

Met 600.000 actieve wallet-adressen heeft Cardano gisteren, woensdag 13 maart, een nieuw jaarhoogtepunt bereikt. De Cardano-DEX Danogo schrijft dit op het X platform (voorheen Twitter). Op 24-uursbasis is ADA met ongeveer 1 procent gestegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven