Nieuws - Cardano: DDoS-aanval werkt averechts

Door Luc Vesters

Cardano: DDoS-aanval werkt averechts

Cardano: DDoS-aanval werkt averechts

Blok nr. 10.487.530 op Cardano is gisteravond getroffen door een mislukte DDoS-aanval, zoals Raul Antonio, CTO van Fluid Tokens, aankondigde op X. Volgens hem was de aanval erop gericht om de blockchain te manipuleren zodat "grote transacties konden worden verzonden terwijl er zo min mogelijk werd uitgegeven".

"Het netwerk had meer druk dan normaal, waardoor sommige stake pool operators problemen ondervonden door een toename van concurrentie om de Block Height. Toch functioneert de blockchain als geheel zoals verwacht, met nauwelijks vertraging in de transactietijden," zo vatte Cardano-project Intersect het incident samen.

De aanvaller had ook de gebruikte ADA tokens van het netwerk kunnen halen in het geval van een succesvolle aanval. Ontwikkelaars reageerden echter snel en een node-upgrade kon de aanval afwenden. De aanvaller beëindigde uiteindelijk de DDoS-aanval.

Zoals Philip Disarro, oprichter en CEO van Anastasia Labs, uitlegde, konden de tegoeden van de aanvaller in ruil daarvoor worden teruggetrokken:

"Bedankt voor het gratis geld, idioot. Echt ironisch dat de aanvaller, die vermoedelijk het ecosysteem wilde beschadigen, uiteindelijk doneerde aan het open source smart contract ontwikkelingswerk dat we doen."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven