Nieuws - Canada trekt de stekker uit miningbedrijven

Door Ted Maas

Canada trekt de stekker uit miningbedrijven

canada mining

In British Columbia, Canada, stopt het staatsbedrijf BC Hydro alle aanvragen voor nieuwe stroomaansluitingen voor miningbedrijven. Dat heeft het regeringsbureau van de Canadese provincie bekendgemaakt.

Vanwege de schone en betaalbare elektriciteit hadden 21 cryptoprojecten zich reeds aangemeld. De tijdelijke opschorting is bedoeld om "de elektriciteitsvoorziening van BC in stand te houden en een permanent kader voor miningactiviteiten te helpen ontwikkelen".

"Cryptocurrency mining gebruikt enorme hoeveelheden elektriciteit om centra met krachtige computers 24 uur te laten draaien, terwijl het zeer weinig banen creëert in de lokale economie," bekritiseerde Josie Osborne, minister van Energie, Mijnen en Koolstofarme Innovatie.

De elektriciteit zou eerder worden gebruikt voor "mensen die overstappen op elektrische voertuigen en warmtepompen of bedrijven die hun CO₂-uitstoot verminderen". Om dit te garanderen worden aanvragen van miningbedrijven voor 18 maanden gepauzeerd.

De branche staat onder toenemende druk vanwege de grote vraag naar elektriciteit. De dalende bitcoinprijs, gekoppeld aan stijgende energiekosten, zet ook de miners onder druk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven