Nieuws - Cameron Winklevoss uit scherpe kritiek op de SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cameron Winklevoss uit scherpe kritiek op de SEC

Bitcoin (BTC)
VS
Wet en regelgeving
Cameron Winklevoss uit scherpe kritiek op de SEC

De oprichter van cryptobeurs Gemini, Cameron Winklevoss, heeft scherpe kritiek op de SEC over haar afhandeling van de indiening van Bitcoin ETF's.

Afgelopen zaterdag vierde Cameron Winklevoss een heel bijzondere verjaardag: precies tien jaar geleden had hij samen met zijn broer Tyler de eerste Bitcoin Spot ETF aangevraagd - zonder succes.

De oprichter van de cryptobeurs Gemini gebruikte de verjaardag om kritiek te leveren op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Op Twitter schreef Winklevoss: "De decennialange weigering van de SEC om deze producten goed te keuren is een complete en totale ramp voor Amerikaanse investeerders en laat zien dat de SEC een falende toezichthouder is."

Met haar anti-Bitcoin standpunt heeft de SEC beleggers de toegang ontzegd tot de sterkste asset van het afgelopen decennium, voegde Winklevoss eraan toe.

De SEC heeft beleggers ook gedwongen om "giftige producten" te kopen, zoals de Grayscale Bitcoin Trust.

Winklevoss ziet de SEC ook als verantwoordelijk voor het drijven van cryptoliefhebbers in de armen van ongereguleerde en niet in de VS gevestigde beurzen - hij noemt hierbij ook FTX.

Nog maar een paar dagen geleden wees de SEC de Bitcoin ETF-aanvragen van BlackRock en Fidelity af als "onvoldoende".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven