Nieuws - Bored Ape makers winnen in rechtszaak tegen copycats

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bored Ape makers winnen in rechtszaak tegen copycats

NFT
Bored Ape makers winnen in rechtszaak tegen copycats

Het team achter de BAYC-NFT serie, Yuga Labs, vecht momenteel zowel tegen vermeende copycats als tegen dalende prijzen.

Uit rechtbankdocumenten blijkt dat Yuga Labs een belangrijke overwinning heeft behaald in zijn juridische strijd tegen vermeende copycats. De makers van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-serie beschuldigen Ryder Ripps en Jeremy Cahen ervan inbreuk te maken op het auteursrecht met hun "RR/BAYC" NFT's.

Een rechtbank in New York heeft nu geoordeeld dat Yuga Labs recht heeft op schadevergoeding en een gerechtelijk bevel tegen de imitators.

De imitators omschreven hun project echter als een "parodie" en beriepen zich op de vrijheid van meningsuiting. Met de vrijwel identieke Bored Ape-collectie wilden zij slechts kritiek leveren op het origineel, aldus de makers van de vermeende kopieën.

Yuga Labs daarentegen beweerde dat de kopieën de kopers van de originelen in verwarring zouden brengen en de imitators zouden verrijken ten koste van de klanten. De beslissing van de rechtbank is dus een "juridische mijlpaal voor de Web3-sector", vertelde een woordvoerder van Yuga Labs aan Decrypt. Ondertussen, te midden van de aanhoudende juridische strijd, worstelt de NFT-sector met dalende prijzen.

Uit gegevens van NFT Price Floor blijkt dat populaire werken zoals CryptoPunks en BAYC voor het eerst in maanden onder de bodemprijs van US$100.000 zijn gezakt. Dat is ver verwijderd van de bijna een miljoen US dollar die een gebruiker vorig jaar betaalde voor een Bored Ape.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven