Nieuws - Blockstream onthult geheim over Bitcoin-miner

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Blockstream onthult geheim over Bitcoin-miner

Bitcoin (BTC)
Mining
Blockstream onthult geheim over Bitcoin-miner

In een persbriefing deelde Blockstream zijn nieuwste ontwikkelingen met BTC-ECHO. Met zijn eigen mining hardware wil het Bitcoin-bedrijf een revolutie teweegbrengen in de industrie.

Een van Blockstream's "best bewaarde geheimen": een nieuwe Bitcoin-miner met de naam "Cyberhornet". BTC-miners zullen geduld moeten hebben totdat het apparaat in gebruik wordt genomen. De hardware zal naar verwachting pas in het derde kwartaal van 2024 een revolutie op de markt teweegbrengen. Maar dat is lang niet alles wat Blockstream aankondigde zo kregen we door middel van het persbericht met BTC-ECHO nog meer inzichten in andere ontwikkelingen

Naast inspanningen in de mining sector richt het infrastructuurbedrijf zich op Layer 2-functionaliteit in Bitcoin. Volgens de briefing blijft het eigen Core Lightning-product een van de populairste opties voor het runnen van een node.

Lightning-compatibele cloudoplossing

In deze context heeft Blockstream Greenlight geïntroduceerd. De nieuwe LN-compatibele cloud hostingoplossing voor bedrijven, handelaren en Bitcoin-toepassingen is ontworpen om de technische inspanning die nodig is om toegang te krijgen tot het Lightning Network (LN) aanzienlijk te verminderen. Tijd voor kritiek? Bitcoiners horen immers niet graag over hosting. Maar verre van dat: Greenlight werkt via cloud hosting, maar behoudt te allen tijde de integriteit van de private keys, zoals Blockstream uitlegt in het persbericht.

De kers op de taart: Greenlight is compatibel met Blockstream Green, de eigen niet-automatische wallet van het bedrijf. Hiermee zet het Bitcoin bedrijf nog een stap in de richting van massa-adoptie. Desgevraagd vertelde Blockstream medeoprichter en Bitcoin pionier Dr. Adam Back dat:

‘’De gemiddelde persoon is geen IT-specialist. Het kan dus zijn dat de toegang tot uw Bitcoins in de toekomst hersteld kan worden. Voor velen is dit een controversiële kwestie. Als u een custodian gebruikt, moeten ze u kunnen identificeren om u uw coins te geven. Dat roept de vraag op of die informatie cryptografisch kan worden doorgegeven aan de custodian zonder dat ze je paspoort of geboorteakte (aan derden) uitlenen. Misschien komt er zoiets in de toekomst.’’

Blockstream CEO Dr. Adam Back

Een dergelijke functie heeft onlangs tot veel kritiek geleid tegen Ledger. De fabrikant van de wallet wilde zich met de herstelfunctie voorbereiden op de toekomst. Want hoe verder de adoptie vordert, hoe meer het zeer complexe onderwerp Bitcoin in aanraking komt met een grote massa mensen die nog nooit met deze technologie te maken hebben gehad. Blockstream CPO Jeff Boortz ziet het ook zo en legt dit uit:

''Ik denk dat veel gebruikers een gloednieuwe technologie aan het leren zijn die zo vreemd en anders is dan de manier waarop tot nu toe met geld werd omgegaan. We zien dat met Lightning en zelfs met Bitcoin. We moeten de beperkingen aanpakken die gebruikers bang maken om te beginnen en Self Custody zo veilig en gemakkelijk mogelijk maken voor een breed scala aan gebruikers.'

Blockstream CPO Jeff Boortz

Blockstream: Layer 2 schaling in volle gang

Een all-time high is ook nog  niet te missen voor Bitcoin. Maar voor het Layer 2 netwerk Liquid, ontwikkeld door Blockstream, wel. Het transactievolume van de Bitcoin sidechain, die is ontworpen voor financiële toepassingen, is sinds de herfst van vorig jaar sterk gestegen en bereikte onlangs een all-time high.

Het bedrijf is van plan om tegen het einde van 2023 meer details te onthullen over de voortschrijdende ontwikkeling van Bitcoin-technologieën waaronder de mysterieuze miner.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven