Nieuws - BlockFi: geschil over Robinhood-aandelen duurt voort

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BlockFi: geschil over Robinhood-aandelen duurt voort

Investeren
BlockFi: geschil over Robinhood-aandelen duurt voort

BlockFi heeft de annulering van het faillissement van Emergent Fidelity aangevraagd en houdt vast aan zijn eigendomsclaims.

De failliete cryptokredietverstrekker BlockFi heeft bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank in Delaware een motie ingediend om de faillissementsregeling van Emergent Fidelity te verwerpen. Emergent Fidelity-technologie is een holding in handen van Sam Bankman-Fried, gevestigd op het Caribische eiland Antiguan.

Vóór de inbeslagname door de belastingdienst bezat de onderneming ongeveer 55 miljoen aandelen in financieel dienstverlener Robinhood. Equivalente waarde op het moment van schrijven: ongeveer 550 miljoen US dollar.

De inbeslagname van de activa van Emergent Fidelity gebeurde als gevolg van de ineenstorting van de cryptobeurs FTX. Nu claimen meerdere partijen tegelijk het eigendom van de aandelen, waaronder BlockFi.

"Emergent verpandde de aandelen en hun opbrengsten als onderpand om de terugbetaling van meer dan 600 miljoen dollar aan leningen aan BlockFi veilig te stellen en kwam deze niet na", aldus BlockFi.

Verder klaagt het bedrijf: "De faillissementsaanvraag van 3 februari is niet te goeder trouw gedaan. Het bedrijf komt niet in aanmerking omdat het geen werknemers, geen inkomen en geen bedrijf heeft."

Het zegt dat de zaak "uitsluitend" bestaat om de belangen van de faillissementscuratoren van Antiguan te bevorderen, die naar verluidt al meer dan US$1,7 miljoen aan vergoedingen hebben ontvangen.

Sam Bankman-Fried bezit 90 procent van de aandelen van Emergent Fidelity. De overige 10 procent is in handen van Gary Wang. De laatste heeft ingestemd met een schikking, terwijl Bankman-Fried niet schuldig pleitte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven