Nieuws - Blockchain Games: de nieuwe manier om geld te verdienen?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Blockchain Games: de nieuwe manier om geld te verdienen?

Metaverse
Blockchain/Technologie
NFT
Blockchain Games: de nieuwe manier om geld te verdienen?

Blockchain gaming is in een stroomversnelling geraakt met titels als Axie Infinity of The Sandbox. Is het nog steeds de moeite waard?

Blockchain games combineren niet-fungible tokens (NFT's) met gaming. Daarbij kan tijdens het spelen geld worden verdiend in de vorm van cryptocurrencies. Tijdens de bull run in 2021 explodeerden de prijzen van de bijbehorende in-game currencies, dus het kan best de moeite waard zijn om je tijd in de games te steken. Maar hoe zit het vandaag?

Blockchain games: is het de moeite waard?

Wie blockchain games bekijkt vanuit een investeringsperspectief, moet er altijd rekening mee houden dat veel van de games afhankelijk zijn van de huidige marktsituatie. Dus als je veel gokt in de bear market en ijverig NFT's en in-game currencies verzamelt, maak je een goede kans dat de assets zich positief in waarde ontwikkelen in de bull market. Als je een goede timing hebt en niet te hebberig wordt, kun je profiteren van de respectieve games.

In de bullmarkt kan het echter ook andersom zijn. Misschien verdient men de in-game currencies en geniet men van prijsstijgingen op korte termijn. Als er echter een correctie komt of de markt verandert in een bear rally, kan dit snel leiden tot een verpulvering van de winst. Ook hier is dus een goede timing nodig.

Daarover gesproken: de cryptomarkt is erg snel in beweging en je kunt nooit precies voorspellen welk spel de marktcycli zal overleven.

Conclusie: gokken met een risicofactor

Het komt erop neer dat hier maar één ding helpt: uitproberen. Naar alle waarschijnlijkheid zul je geen groot geld verdienen met blockchain-games, zelfs als je alles goed doet. Als je echter toch in de gamewereld zit, kun je blockchain games uitproberen.

Met de meeste van deze spellen kun je aan de slag zonder je eigen kapitaal te hoeven investeren. Het beste voorbeeld: digitale verzamelkaartspellen zoals Sorare of NBA Topshot. Hier verzamelen spelers voetbal- of basketbalspelers in NFT-vorm en laten ze het tegen elkaar opnemen. Wie een goede hand heeft, kan waardevolle ruilkaarten winnen en die op de marktplaatsen verkopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven