Nieuws - Blockchain forensisch onderzoeken: Meer dan 100 miljoen dollar buitgemaakt bij Atomic Wallet-hack

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Blockchain forensisch onderzoeken: Meer dan 100 miljoen dollar buitgemaakt bij Atomic Wallet-hack

Wallets en Whales
Meer dan 100 miljoen dollar buitgemaakt bij Atomic Wallet-hack

De schade die is veroorzaakt bij de hack van de Atomic cryptowallets is blijkbaar groter dan gedacht. Blockchainanalisten vermoeden dat de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus achter de aanval zit.

Volgens de blockchain analisten van Elliptic bedragen de verliezen door de hack van de cryptowallet provider Atomic meer dan 100 miljoen Amerikaanse dollar. Naar schatting 5.500 wallet aderessen waren slachtoffer van de aanval. Op 3 juni bevestigde Atomic Wallet meldingen van gecompromitteerde crypto-wallets in een tweet.

Drie dagen later kondigde het bedrijf aan dat het "zoveel mogelijk slachtoffers van de recente aanval" zou gaan helpen. Om dit te doen heeft Atomic Wallet on-chain analisten van Chainalysis ingehuurd. Zij moeten "de gestolen fondsen opsporen en contact onderhouden met exchanges en autoriteiten".

Woede door onduidelijkheid

Omdat het bedrijf sindsdien geen updates meer heeft gegeven over de situatie, worden gebruikers steeds bozer. Tot nu toe is het onduidelijk hoe de hackers de wallets hebben kunnen compromitteren.

Elliptic heeft de hack in verband gebracht met de beruchte Noord-Koreaanse Lazarus-groep. Welke wallet er zijn en hoe ze verschillen, kun je lezen in onze blog over wallets.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven