Nieuws - Blockchain beveiligingsbedrijf bevriest 160.000 US dollar van Merlin hack

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Blockchain beveiligingsbedrijf bevriest 160.000 US dollar van Merlin hack

Scams, criminaliteit en fraude
Exchanges
Blockchain beveiligingsbedrijf bevriest 160.000 US dollar van Merlin hack

Kort na de tokenlancering verdween 1,8 miljoen US dollar van de gedecentraliseerde cryptobeurs Merlin. Nu zijn delen van de buit in beslag genomen.

Naar eigen zeggen heeft de smart-contract auditor CertiK crypto wallets ter waarde van 160.000 US dollar bevroren. Het gaat om gestolen tokens van de gedecentraliseerde cryptobeurs Merlin. CetriK denkt dat het incident een insider-truc is. De dieven maakten ongeveer 1,8 miljoen dollar buit.

Het beveiligingsbedrijf werkte samen met Amerikaanse en Britse wetshandhavers om de identiteit van de exploitanten van de exchange vast te stellen. Als auditor van de DEX was CetriK belast met de beoordeling van het beveiligingsniveau van Merlin. Vóór de diefstal concludeerden de auditors dat er "geen kritieke bevindingen" waren.

Hoewel het bedrijf erkent dat er fouten zijn gemaakt, benadrukt het dat smart contract audits niet volledig verantwoordelijk moeten worden gehouden voor het niet identificeren van rug pulls.

"Code audits zijn bedoeld om kwetsbaarheden bloot te leggen, niet om een potentiële rug pull te ontdekken. Het is belangrijk om te erkennen dat veel projecten problemen hebben met centralisatie, en de overgrote meerderheid resulteert niet in een rug pull."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven