Nieuws - BlackRock beheert Bitcoin ter waarde van 10 miljard dollar

Door Ted Maas

BlackRock beheert Bitcoin ter waarde van 10 miljard dollar

Bitcoin blijft records breken: BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft de ETF-markt veroverd in slechts zeven weken tijd.

Aan het einde van de handelsdag eergisteren beheerde BlackRock tien miljard dollar aan Bitcoin. Dit wordt bevestigd door informatie op de website van de iShares Bitcoin Trust (IBIT), de BTC spot ETF van de vermogensbeheerder. BlackRock heeft daarmee een record gebroken: IBIT is de snelste ETF die 10 miljard dollar aan beheerd vermogen heeft bereikt.

Bovendien is IBIT slechts goed voor 0,2 procent van het ETF-aanbod van BlackRock, maar was het verantwoordelijk voor ongeveer 42 procent van de netto-instroom in 2024. Sinds de lancering op 11 januari heeft BlackRock ongeveer 162.697 BTC uit de markt gehaald, volgens gegevens van BitMEX Research.

Als de trend doorzet, is het scenario van een vraagschok vrij realistisch - ook met het oog op de aanstaande halvering. Overigens beheert het door Larry Fink opgerichte bedrijf Bitcoin alleen indirect. De eigenlijke munten worden achter slot en grendel bewaard bij de Amerikaanse exchange Coinbase.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven