Nieuws - Bittrex USA vraagt faillissement aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bittrex USA vraagt faillissement aan

Faillissement
Exchanges
Bittrex USA vraagt faillissement aan

Na ontslagen, de sluiting van zijn bedrijf en beschuldigingen van de SEC kondigt de Amerikaanse beurs Bittrex nu insolventie aan.

De Amerikaanse aftakking van cryptobeurs Bittrex heeft gisteren op 8 mei, het Chapter 11 faillissement aangevraagd.

Dit betekent dat er reorganisatie- en herstructureringsmaatregelen moeten worden genomen. Die moeten leiden tot een oplossing over hoe de cryptobeurs zijn schuldeisers het beste kan compenseren.

Volgens de motie die is ingediend bij de federale rechtbank in Delaware heeft Bittrex USA schulden tot een miljard dollar. De Amerikaanse exchange sloot begin april al zijn deuren. Op 17 april volgden beschuldigingen van de SEC: Bittrex USA had een "ongeregistreerde effectenbeurs" geëxploiteerd.

Cryptocurrencies die op 30 april nog niet waren opgenomen, werden in beslag genomen voor klanten. Hoe deze fondsen die op de beurs zijn achtergebleven zullen worden verdeeld onder schuldeisers, zal worden besloten door de faillissementsrechtbank, voegde ze eraan toe.

In een verklaring zei het bedrijf dat het faillissement alleen Amerikaanse klanten trof en dat Bittrex Global nog steeds in staat was om te opereren. In februari ontsloeg het bedrijf ongeveer 83 werknemers vanwege de slechte marktomstandigheden.

Oliver Linch, CEO van Bittrex Global, legt in een interview met het Duitse BTC-ECHO uit waarom overregulering in de VS uiteindelijk geen winnaars oplevert.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven