Nieuws - Bitfarms vreest “vijandige overname” door concurrent Riot

Door Luc Vesters

Bitfarms vreest “vijandige overname” door concurrent Riot

Bitfarms vreest “vijandige overname” door concurrent Riot

De spanning is hoog in de cryptomijnbouw. Tussen de bedrijven Bitfarms en Riot hangt een gespannen sfeer vanwege een vermeende “vijandige overname”. Laatstgenoemde had de afgelopen maanden een groot aantal aandelen Bitfarms gekocht nadat een overnamebod was afgewezen. Volgens een SEC-document bezit Riot momenteel 13,1 procent van het rivaliserende bedrijf.

In reactie hierop heeft Bitfarms een zogenaamde “gifpil” afgekondigd. Dit is een defensieve maatregel waarmee bestaande investeerders aandelen kunnen verwerven tegen een sterk gereduceerde prijs. Het doel van de maatregel is om de vijandige overname financieel onaantrekkelijk te maken door de aandelen van de potentiële overnemer sterk te verdunnen. In het geval van Bitfarms worden de nieuwe aandelen uitgegeven zodra een entiteit meer dan 15 procent van het bedrijf heeft verworven.

“Deze actie bewijst eens te meer dat het bestuur van Bitfarms zich heeft vastgebeten en de belangen van de aandeelhouders negeert,” schreef Riot CEO Jason Les in een verklaring.

Bitfarms schreef op zijn beurt in een persbericht: “Het Bitfarms bestuur en de speciale commissie hebben de juiste stappen genomen ... Daarentegen heeft Riot niet te goeder trouw gehandeld, maar heeft het laten zien dat het de herziening wil verkorten om zijn ongepaste overnamevoorstel voor Bitfarms te bevorderen.”

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven